Još od siječnja ove godine znamo da Ubisoftov zasebni pretplatnički servis Ubisoft+ dolazi na Microsoftove konzole Xbox, a nakon što je Sony danas otkrio preliminarnu listu igara koje će igrači dobiti u sklopu dva skuplja ranga nove pretplate PS Plus (Extra i Premium), potvrđujući da će tu biti i igre svih velikih izdavača, Ubisoft je potom upravo službeno otkrio da njihov pretplatnički servis Ubisoft+ dolazi i na konzole PlayStation.

Za početak, ističemo da se u novoj Ubisoftovoj najavi radi o dvije različite stvari.

Prva od njih je da Ubisoft+ na PlayStation dolazi kao zasebna pretplata koju će vlasnici Sonyjevih konzola moći kupiti, odnosno pretplatiti se na nju i time do kraja godine steći više od 100 Ubisoftovih igara. Usluga je to koja već postoji na PC-ju i streaming platformama Google Stadia i Amazon Luna, a osim postojećih klasičnih igara i premium izdanja redovno uključuje i Ubisoftove potpuno nove igre odmah na dan njihova izlaska. U ovom trenuku nije poznato koliko će zasebni Ubisoft+ koštati na Sonyjevim konzolama.

Druga novost je da Ubisoft pokreće i takozvani Ubisoft+ Classics. Bit će to probrana kolekcija njihovih klasičnih igara koje će biti dostupne ekskluzivno za pretplatnike na PS Plus Extra i PS Plus Premium – Sonyjeva dva nova skuplja ranga pretplate PS Plus. Počevši s datumom 24. svibnja (u Hrvatskoj 22. lipnja) Ubisoft+ Classics bit će tako uključen u PS Plus Extra i Premium te će sadržavati 27 klasičnih popularnih igara (kao što su Assassin’s Creed Valhalla, The Division, For Honor, Child of Light, Far Cry 3, Watch Dogs i druge), dok će do kraja 2022. godine lista porasti na 50 igara.

Kojih će to svih 50 Ubisoftovih igara biti dostupno do kraja 2022. godine kroz dva skuplja ranga PS Plusa, nije poznato, no u nastavku prenosimo zasad otkrivenih početnih 27 igara:

· Assassin’s Creed Valhalla
· For Honor
· The Crew 2
· Child of Light

· Eagle Flight
· Far Cry 3: Blood Dragon
· Far Cry 3 Remaster
· Far Cry 4
· Legendary Fishing
· Risk: Urban Assault
· South Park: The Fractured but Whole
· South Park: The Stick of Truth
· Space Junkies
· Star Trek: Bridge Crew
· Starlink: Battle for Atlas
· STEEP
· The Crew
· The Division
· Trackmania Turbo
· Transference
· Trials Fusion
· Trials of the Blood Dragon Game
· Trials Rising
· Valiant Hearts: The Great War
· Watch Dogs
· Werewolves Within
· ZOMBI

Više informacija o pretplati Ubisoft+ na PlayStationu te o Ubisoft+ Classics u sklopu novih rangova PS Plusa pročitajte na Ubisoftovoj službenoj stranici.