Prošloga mjeseca pisali smo o Sonyjevom preskakanju ovogodišnjeg sajma E3, koji će se održati od utorka 9. lipnja do četvrtka 11. lipnja u Los Angeles Convention Centeru. Istovremeno, Xboxovu prisutnost potvrdio je šef Xboxa Phil Spencer objavom putem svog službenog Twitter profila.

Uz Xbox, svoj dolazak potvrdili su veliki igrači kao što su Nintendo, Ubisoft, Bethesda Softworks, SEGA, Capcom, Square Enix, Take-Two Interactive Software, Bandai Namco, Warner Bros. Games te mnogi drugi, pa vjerujemo da nas čekaju mnoge zanimljivosti na sajmu koji bi, prema najavama, ove godine trebao doživjeti potpunu transformaciju u “festival obožavatelja, medija i influencera”. Što to točno znači, otkrit ćemo već početkom lipnja.

Na ovogodišnjem E3-ju po prvi put nakon 25 godina neće biti ni Geoffa Keighleyja, tvorca i voditelja The Game Awardsa i voditelja E3 Coliseum eventa. Keighley je putem svog službenog Twitter profila objavio da je donio tešku odluku odbijanja sudjelovanja na E3-ju, što znači da neće biti prisutan ni na E3 Coliseum eventu.