Arkaneova pucačina DEATHLOOP na tržište stiže za dva mjeseca, a čitavi ovaj mjesec stižu nam novosti i traileri koji nas detaljnije upoznaju s igrom. Novi gameplay kojega ekskluzivno prenosi portal Game Informer upoznaje nas s arsenalom oružja koja ćemo imati na raspolaganju.

Iako je već odavno sasvim jasno, i u ovom novom gameplayu odmah od prvoga kadra vidi se da je Deathloop na mnogo načina  zapravo spiritualni nasljednik Arkaneovog postojećeg serijala Dishonored. To se očituje u level dizajnu i pristupu neprijateljima, ali ponajviše u specijalnim moćima koje ćemo koristiti, kao što je dobri stari “Blink” za teleportiranje koji se često koristi u ovom novom gameplay prikazu. Ne znamo još kako se ta sposobnost zove u Deathloopu, ali novi gameplay dokazuje da izgleda (i ponaša se) gotovo identično i to nam se zapravo poprilično sviđa.

No, fokus novog gameplaya zapravo je u potpunosti na oružju, jer Deathloop ipak nije Dishonored, već primarno pucačina u kojoj će nam zadatak biti poubijati sve pred sobom kako bismo asasinirali osam ključnih meta. Za početak, kao što smo u Dishonoredu imali mač, ovdje ćemo imati vjernu mačetu za melee sjeckanje neprijatelja iz blizine.

Od vatrenih oružja, arsenal uključuje PT-6 “Spiker”, svojevrsni tihi nailgun koji ispaljuje po jedan izrazito smrtonosan metak i primarno će nam koristiti za precizne headshotove iz veće udaljenosti. Iduće oružje je Rapier, sačmarica s jednom čahurom koja se može koristiti i na daljinu.

Strelak 50-50 je spora strojnica s dva magazina, dok je Heritage Gun nešto drugačija sačmarica za daljinsko napucavanje koja, čini nam se, ima nekakav sonični udar za rušenje neprijatelja na pod.

Nalazi se tu još svakakvih oružja kao što je Limp-10 u stilu uzija, snajper imena Sepulchra Breteira, pištolj Tribunal s po jednim metkom, zatim prava sačmarica Vopat Trencher za bliske sukobe i, na kraju, The Fourpounder –  nama zasada najbolji pištolj (jer ćemo moći imati dva, po jedan u svakoj ruci).

Novi gameplay prikaz pogledajte u ovom članku iznad, a ukoliko ste propustili Arkaneov prethodni video u kojemu su prije dva tjedna objasnili kako će u igri funkcionirati vremenske petlje, o tome smo pisali na ovome linku. Dotada podsjećamo da Deathloop izlazi 21. svibnja 2021. za PC i PlayStation 5.