Thimbleweed Park klasična je point-and-click avantura iz mozgova Rona Gilberta i Garyja Winnicka, tvoraca isto tako klasične point-and-click avanture Maniac Mansion, koje se neki članovi Reboot Teama sjećaju, a neki (kao autorica ovog teksta) su je čak i igrali na commodorcu u mladim (ili možda ne tako mladim) danima. Svi Rona Gilberta sigurno znate po legendarnom Monkey Islandu.

Thimbleweed Park financiran je na Kickstarteru, klasičnoj platformi kojoj se okreću svi developeri odličnih ideja ali ne-tako-odličnog stanja na tekućem/žiro računu. Kao i sve igre na kojima je Gilbert do sada radio, i Thimbleweed Park uglavnom će počivati na rješavanju zagonetki. Jedna od tih zagonetki uključivat će telefon i nekoliko poruka na sekretarici. Zahvaljujući komentaru na Kickstarteru, Gilbertu možete poslati snimku svog glasa koja će se moći čuti u igri, ako vam se posreći.

“Telefonski imenik i zagonetku u igri napunili smo fiktivnim informacijama, i sada smo spremni početi skupljati prava imena i snimke sa sekretarice,” napisao je Gilbert u najnovijem blog postu na Thimbleweedovoj stranici.

I tu nastupate vi! Ako želite pomoći developerima, testirati sustav poruka na sekretarici u igri, i tko zna, možda čuti i svoj glas u Thimbleweed Parku jednom kada igra izađe, kliknite ovdje kako biste ispunili formular. Samo trebate upisati svoje pravo ime, e-mail, i naznačiti vaš “primarni” jezik. Pretpostavljamo da se misli na materinji, ali sigurni smo da naši čitatelji dovoljno dobro barataju jednim (ili više) od pet ponuđenih jezika da mogu snimiti kratku glasovnu poruku.

U ostalim Thimbleweed Park vijestima, prošli tjedan je IGN First objavio 18 minuta igre, koje možete pogledati odmah: