Čini se da nas i u 2020. godini očekuje čitav niz odličnih point’n’click avantura te da taj dobri stari žanr i dalje ne odlazi u penziju. Toj činjenici u korist ide i informacija da je LUNA: The Shadow Dust, predivna nova rukom crtana point’n’click avantura indie razvojnog tima Lantern Studio, nakon duljeg vremena u razvoju danas dobila službeni datum izlaska te nam dolazi u veljači ove godine.

U spomenutoj igri koja je, prema riječima njezinih tvoraca, inspirirana klasičnim point’n’click avanturama, u fokusu će biti dirljiva priča o dvoje igrivih kompanjona – dječaku i njegovoj prijateljski nastrojenoj životinji koja će ga pratiti u brojnim pothvatima na putu po čarobnom svijetu. Kao igrači, rješavat ćemo zagonetke iz različitih perspektiva, kontrolirati oba igriva lika i otkrivati priču kroz predivne rukom crtane animacije, koje mnoge podsjećaju na animirane klasike studija Ghibli.

Razvojni tim Lantern Studio diči se činjenicom da su likovi animirani tradicionalnim “frame by frame” stilom, s po 12 frameova u sekundi i tri sloja po svakom frameu, a ističu i da igra sadrži više od 250 animacija i 20 minuta međuscena, sve crtano rukom u predivnom 2D vizualnom stilu, što je bio nostalgičan proces koji im je oduzeo jako puno vremena, uzevši u obzir da se radi o zaista malenom indie timu kojega čine samo četiri člana.

LUNA: The Shadow Dust tako po novome na tržište izlazi 13. veljače 2020. godine, a bit će dostupna za PC te Mac i Linux (možete ju na wishlistu putem Steama dodati na ovome linku), a u nastavku pogledajte novi kratki gameplay trailer objavljen povodom otkrivanja službenog datuma izlaska.