Nakon što su se početkom rujna internetom proširile glasine da finski razvojni studio Remedy Entertainment (Alan Wake, Quantum Break, Control) radi na remasteru svoje popularne igre Alan Wake, on je potom i službeno najavljen nekoliko dana kasnije.

Novih sinoć objavljenih sedam minuta čistog gameplaya iz rane sekcije igre pokazuje kako Alan Wake Remastered donosi 4K rezoluciju, nove i znatno poboljšane teksture te oštrije vizuale, uz 60 sličica u sekundi na svim platformama na koje igra dolazi. Također, važnost remastera ističe se i u činjenici da će igra svjetla i sjene – jedna od najvažnijih značajki Alana Wakea – sada još bolje doći do izražaja. Kako to izgleda, saznajte u novom videu koji je objavljen ekskluzivno putem IGN-a:

11 godina nakon što je original izašao na tržište za Xbox 360 (i devet godina nakon dolaska na PC), Alan Wake Remastered dolazi 5. listopada (za manje od tjedan dana) i to na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S. No PC verzija remastera (koja će se prodavati ekskluzivno putem Epic Games Storea) imat će daleko najviše modernih grafičkih postavki i opcija.

Prije nekoliko dana saznali smo da će PC izdanje igre imati podršku za DirectX12, a time i Nvidia DLSS i ray tracing, ali i za ultra-wide monitore te niz drugih značajki. Objavljeni su tada i PC sistemski zahtjevi za one koji će Alan Wake Remastered igrati na računalima, pa te informacije možete pronaći na ovome linku, uz napomenu da je za preporučene postavke dovoljno imati procesore i7-3770 ili Ryzen 5 1400, grafičke kartice Nvidia GeForce GTX 1060 ili AMD 5600XT te 16GB RAM memorije.