Domaći razvojni studio Ironward iz Samobora poznat nam je od prije po svojoj strateškoj twin-stick top down pucačini The Red Solstice iz 2015. godine. Prije gotovo dvije godine, u srpnju 2017., na tržište su izbacili i spin-off imena Solstice Chronicles: MIA, a sada je napokon stigao i prvi pravi gameplay teaser punokrvnog nastavka serijala pod imenom The Red Solstice 2: Survivors!

Podsjetimo se: radnja prve igre The Red Solstice odvijala se u budućnosti, godine gospodnje 2280., a posljednji preživjeli stanovnici uništene planete Zemlje u potrazi su za novim domom i to na Marsu. Naravno, u svom pohodu na taj famozni crveni planet, shvatit će da tamo nisu sami te će se susresti s krvožednom vojskom aliena. Ono što će uslijediti je čisti taktički SF survival prezentiran iz izometrijske perspektive, a mehanike su se se izrazito oslanjale na timsku kooperativnu igru s do čak osam igrača, uz mogućnost singleplayer moda.

Studio najavljuje da ćemo ovoga puta u sekciji “Armory” imati puno detaljnije mogućnosti customizacije lika, birati različite modove pucanja, pasivne sposobnosti, aktivne vještine i sl.

The Red Solstice 2: Survivors nas, potom, smješta u godinu 117. AE (“After Earth” iliti nakon uništenja Zemlje), kada posljedično uništenju Tharsisa korporacije žele osigurati dominantnu poziciju nad preostalim kolonijama i ostacima ljudske rase. Kako kaže sami razvojni studio Ironward, Survivors će također biti akcijska strateška igra u kojoj ćemo krojiti našu osobnu priču te braniti planet kroz čitav niz borbenih misija i suočavati se sa strateškim odabirima te istraživati nove tehnologije. Tako ćemo u dvojci praktički imati dva neprijatelja: korporacije protiv čijih potreba ćemo se morati boriti, ali i smrtonosni virus koji prijeti uništenju života.

Ukoliko se pitate na koji način ćete moći igrati dvojku, The Red Solstice 2: Survivors bit će ponovno igriv solo kroz singleplayer story kampanju ili kroz online kooperativni survival mod za 8 igrača uz takozvanu “planetarnu kampanju”, a igra će podržavati i drop-in/drop-out opciju putem koje ćete moći pozivati svoje prijatelje s friend liste da vam se pridruže usred igre. Studio, u svakom slučaju, obećava da ćemo imati više nego dovoljno strateških i borbenih elemenata, uz nadograđivanje i otkrivanje novih tehnologija te bogatu priču, a na raspolaganju će nam biti čak osam različitih klasa likova – svaki sa svojim specifičnim vještinama i stilom igranja.

Novost u serijalu je strateška sekcija igre, u kojoj ćemo birati vlastite misije, osvajati teritorije, osiguravati resurse i pridruživati se prijateljima na teškim misijama

Točan datum kada The Red Solstice 2: Survivors izlazi na tržište zasada nije poznat, ali znamo da izlazi “Kad je spreman 2019“. 🙂 Dotada, više informacija također možete naći i na službenoj Steam stranici igre (ili putem linka theredsolstice.com koji će vas tamo poslati) te igru već sada možete dodati i na svoju wishlistu, a studio vas poziva da redovno pratite i službenu facebook stranicu igre, putem koje će redovno izbacivati novosti. Dotada, u nastavku teksta pogledajte kako igra izgleda u akciji kroz spomenuti prvi gameplay teaser.