Na današnji povijesni dan 12. studenog, kada je PlayStation 5 izašao na tržište u nekoliko odabranih zemalja svijeta, lansirana je i PlayStation 5 ekskluziva Demon’s Souls Remake, a povodom izlaska igre SIE Worldwide Studios i Bluepoint Games objavili su launch trailer.

Uz lansiranje igre i novi trailer, putem službenoga PlayStation bloga obratio nam se i kreativni direktor igre Gavin Moore, ističući u ime čitavoga tima da mu je bila čast raditi na remakeu ovog kultnog klasika koji će sada doći u ruke novih generacija igrača i fanova originala. Odao je i počast originalnom producentu Demon’s Soulsa – Takeshiju “Kenu” Kajiiju koji je, nažalost, preminuo te nije doživio izlazak remakea.

Za sve one hrabre igrače koji će upravo od danas pa nadalje po prvi puta zakoračiti u Demon’s Souls Remake, Moore je podijelio i službeni vodič s brojnim korisnim savjetima. Vodič će odlično doći pridošlicama (uz blage spoilere), ali i kao podsjetnik starim igračima. Naravno, ne ustručavajte se baciti oko na vodič, jer svi koji su igrali serijal Souls jako dobro znaju da je svaka pomoć dobrodošla, s obzirom da vam sama igra malo toga objašnjava.

Demon’s Souls Remake dostupan je od danas ekskluzivno za PlayStation 5.