A1 Adria League se uskoro vraća, a nova peta sezona najveće regionalne esport lige donosi dva nova naslova u kojima će se igrači natjecati ali i bogati fond nagrada. 

U prethodnoj trećoj i četvrtoj sezoni natjecalo se više od 2000 sudionika iz cijele regije koje je preko Twitcha, YouTubea i Facebooka pratilo više od 150,000 gledatelja, a veliko finale održalo se na prošlogodišnjem Reboot InfoGameru 2019 – powered by A1 i to na A1 5G mreži. Ove godine nagradni fond je 26,650 eura, a uz povratnike CS:GO i Clash Royale, igrači će svoje sposobnosti moći pokazati po prvi puta u igrama FIFA 20 i Brawl Stars. 

Kvalifikacije započinju 7. svibnja za sve četiri igre i potpuno su otvorene za sve igrače iz regije koji zadovoljavaju dobu granicu. 

„Napredak koji smo ostvarili od prve sezone čini nas ponosnima i optimističnima. Popularnost esporta te gaming kulture i dalje ubrzano raste, a taj pozitivan trend slijedi i A1 Adria League. Peta sezona koja je pred nama, ujedno je prva koju organiziramo samostalno, ali ponovno uz pomoć proširenog tima koje čine entuzijasti iz Hrvatske i regije. U ovo izazovno vrijeme ograničavanja kretanja i izolacije, igranje videoigara dobar je način za smanjenje stresa i negativnih emocija, a daje i osjećaj pripadnosti zajednici. Upravo zbog regionalne esport zajednice, uložit ćemo dodatan trud da ovu 2020. godinu pamtimo i po lijepim i zabavnim stvarima koje će nam donijeti nova natjecanja unutar Lige, ali i druge gaming aktivnosti kao što je A1 Game Night,“ poručila je Monika Majstorović, direktorica marketinga za privatne korisnike A1 Hrvatska.

Ukoliko želite pratiti i A1 Game Night, to možete učiniti svake srijede od 20:00 do 21:00 na A1 YouTube kanalu

U nastavku donosimo datume kvalifikacija za petu sezonu A1 Adria Lige

Datumi kvalifikacija:

Brawl Stars – 7. svibnja do 25. svibnja

Clash Royale – 8. svibnja do 26. svibnja

FIFA 20 – 9. svibnja do 27. svibnja

CS:GO – 9. i 10. svibnja do 28. svibnja