PlayStationov 12 godina star sustav trofeja (Trophy) napokon dobiva veliki redizajn, a sama najava stiže putem službenog PlayStation Bloga

Najveća promjena koja će se dogoditi je u maksimalnom levelu, koji je trenutno ograničen na level 100, dok će nakon ažuriranja isti biti pomaknut na level 999. Svi trenutni leveli bit će ažurirani po novom sustavu računanja vrijednosti trofeja, tako da će većina igrača “skočiti” popriličan broj levela naspram svog sadašnjeg mjesta. Primjerice, igrači koji su trenutno na levelu 12, po ažuriranju bi se trebali naći na nekom od levela između 200-tog i 250-tog. Naravno, na to će utjecati količina i vrijednost osvojenih trofeja i platina.

Novi sustav pružit će igračima optimiziranije iskustvo lova na trofeje, a ujedno će se razvučenijim levelima omogućiti igraču brži osjećaj napretka. Igrači – početnici će brže napredovati kroz prve levele, a osvajanje platina donosit će više.

Dobit ćemo i novi izgled ikonica levela igrača te drugačiji sustav njihova rangiranja. Po novom, brončane trofeje dobit će svi igrači od levela 1-299, srebrne od 300-599, a zlatne od 600-998. Maksimalni 999. level bit će platinasti. Svaki od tri skupine trofeja levela (brončani, srebrni i zlatni) dolazit će u tri vrste koje možete vidjeti na slici ispod teksta.

Trofeji će se, naravno, prenositi između trenutne i iduće generacije Sonyjevih konzola. Ažuriranje levela trofeja u Europi kreće danas.