Poštanske markice, ljepljivi komadići papira koji služe kao oznaka da je poštarina plaćena unaprijed, oduvijek su bile jedan od omiljenih predmeta sakupljanja. Sakupljanje markica, tzv. filatelija sada će postati još uzbudljivija za one koji uz nju ljubav dijele i prema videoigrama jer je Hrvatska pošta najavila kako će 22. veljače 2023. godine u optjecaj pustiti novu seriju poštanskih maraka. Ova serija markica bit će posvećena popularnoj kulturi na kojoj će biti predstavljeni neki od dobro znanih PlayStation likova. 

Naša pisma i razglednice sada će krasiti likovi poput Kratosa i Atreusa iz igre God of War, Aloy iz Horizon Forbidden Westa, Ellie i Joel iz uspješnice The Last of Us te Ratchet i Clank i Rivet iz igre Ratchet & Clank: Rift Apart. 

Za dizajn prigodnog bloka markica koja se sastoji od četiri poštanske marke zaslužna je zagrebačka dizajnerica Alenka Lalić. Nominalna vrijednost maraka označena je slovnom oznakom B što odgovara iznosu poštarine za pismo mase do 50 g u međunarodnom prometu. Naklada izdanja iznosi 50 000 blokova, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).  

Ova zanimljiva fuzija sjajan je primjer intermedijalnosti koja spaja umjetnost, popularnu kulturu i utilitarizam. Novo izdanje poštanskih markica nastalo je u suradnji s organizacijom PlayStation Hrvatska, a motivi poznatih likova ovim markama zasigurno će donijeti popularnost kao i veliku vrijednost.