Ljubitelji JRPG žanra su prijašnjih par godina imali sjajan niz – Nier: Automata, Dragon Quest 11, Persona 5, Ni No Kuni 2, između ostalih. Ove godine željno iščekuju Granblue Fantasy: Relink od Cygames.

Igra je smještena u iznimno popularni Granblue Fantasy univerzum koji je zasad ograničen na mobilne igre, a na njemu radi studio Cygames i bogovi poznati kao PlatinumGames. Naravno, veliki dio uzbuđenja oko igre je bio oko kolaboracije s PlatinumGames. Nažalost, ta kolaboracija je raskinuta.

U press release povodom raskida odnosa, Cygames je napomenuo da će preuzeti potpuni proces razvoja igre interno od sada. Nisu dali razloge raskida suradnje, ali press release je napomenuo da Cygames radi na tome da igračima dostavi najbolju moguću igru. PlatinumGames je u međuvremenu izdao svoju izjavu o raskidu suradnje, navodeći da je stvar bila u isticanju ugovora o suradnji koji su potpisali s Cygames.

Što se Granblue univerzuma tiče, očekuje nas bujna godina! Granblue Fantasy: Versus je tabačina na kojoj rade majstori iz Arc System Worksa, zaslužni za Dragon Ball FighterZ. Očekuje nas i ambiciozni Project Awakening! PlatinumGames također ima pune ruke posla – Bayonetta 3 je trenutno u razvoju kao i Babylon’s Fall o kojem nemamo puno informacija, uz dvije mobilne igre!