Nastavak na odlično prihvaćen RPG iza kojeg stoji Obsidian Entertainment, punog imena Pillars of Eternity II: Deadfire, izašao je krajem ožujka ove godine. Razvojni tim je uz osnovnu igru najavio Season Pass za kojeg su zamislili tri DLC-a. Prvi je izašao prije nešto više od mjesec dana, dok je drugog tim najavio za vrijeme sajma PAX West.

Njegov je naziv “Seeker, Slayer, Survivor” i usmjeren je na borbu. U ovom DLC-u će se igrači zaputiti u gladijatorsku arenu gdje će ih dočekati ubojiti protivnici. Ovisno o tome za koju ste se vrstu borbe odlučili, takvi će vas izazovi i dočekati. Ako ste Seeker, morat ćete pronaći razna rješenja za uništavanje protivnika, Survivor će biti suočen s valovima neprijatelja u kojima će testirati svoje borbene vještine, dok će se Slayer zajedno sa svojim pratiocima do smrti boriti protiv impozantnih beštija.

Osim same borbe koja je doživjela najveću promjenu, ovaj DLC ima i novu priču, područja i iteme, a uz to će izaći i zakrpa koja će se pozabaviti balansiranjem iskustva i ispravljanjem bugova. Drugi DLC za Pillars of Eternity II: Deadfire izlazi 25. rujna i svi oni igrači koji su kupili Season Pass ili Obsidian verziju igre dobit će ga automatski. Ovaj RPG je trenutno dostupan samo na PC-u, dok bi verzije za PS4, Xbox One i Switch trebale izaći do kraja godine. Sve druge detalje o igri možete pronaći ovdje.