Xboxov šef Phil Spencer ovog je vikenda uputio oštre primjedbe prema svojem najvećem konkurentu – Sony PlayStationu. 

U intervjuu za podcast Second Request, Spencer je iznio mišljenje da PlayStation razvija svoj brend tako da smanjuje percipiranu veličinu i važnost Xboxa.

“Sony pokušava zaštititi svoju dominaciju na konzoli. Način na koji oni rastu je umanjivanjem Xboxa”, rekao je ovog vikenda Phil Spencer. 

Naime, Spencerovi komentari stižu u vrijeme kada se Microsoft, matična tvrtka Xboxa, nalazi u procesu kupovine izdavačkog diva Activision Blizzarda. Iako je ugovor prvobitno najavljen prije godinu dana, Microsoft je još uvijek u procesu dovršavanja akvizicije, naišavši na protivljenje regulatorskih instituacija SAD-a, UK-a i EU-a, kao i na glasno i neprestano protivljenje samog Sonyja. 

U središtu problema oko sklapanja ugovora leži Activisionova zlatna koka Call of Duty vrijedna milijardu dolara. Xbox je prethodno ponudio PlayStationu zajamčene tri godine kontinuiranog licenciranja za buduće CoD naslove, ali ponuda je odbijena, a izvršni direktor PlayStationa Jim Ryan otvoreno ju je nazvao “neadekvatnom na mnogim razinama”. Spencer je također najavio da će se Call of Duty, ako se spajanje dovrši, vratiti na Nintendove platforme i Steam.