GameUp 2019 – jubilarni peti po redu gaming događaj u organizaciji poznatog srpskog studija Mad Head Games – idućega vikenda (9. ožujka) u Beogradu okuplja svjetsku i regionalnu industriju videoigara, uz čitav niz predavanja u sferi razvoja igara, prezentacije domaćih i regionalnih indie igara i hrpu drugog sadržaja.

Kako kažu iz organizacije eventa i iz studija Mad Head Games, GameUp predstavlja jedinstven događaj na našim prostorima koji spaja mlade profesionalce, developere i fanove jedne od najbrže rastućih industrija zabave u svijetu i kroz različite programske cjeline i aktivnosti promovira i prikazuje dostignuća domaće i regionalne gaming scene.

Prijašnja izdanja eventa GameUp u brojkama

Kroz svoja prijašnja izdanja, GameUp je privukao preko 4.000 profesionalaca, domaćih i stranih developera i ljubitelja videoigara i tako umrežio i potaknuo osnaživanje game dev zajednice čitave regije Jugoistočne Europe.

Ovogodišnje izdanje GameUpa zaista će biti bogato sadržajem te se sastoji od nekoliko različitih etapa. To su, redom:

• Tech i business predavanja – posvećena svima onima koji se bave ili se planiraju profesionalno baviti razvojem igara

• Indie Showcase – prostor na kojemu će nezavisni studiji prikazivati svoje igre, a posjetitelji ih mogu isprobati na licu mjesta. Na Indie Showcaseu svoj rad će predstaviti preko 25 indie timova iz čitave regije

• Live Art Showcase – sekcija u kojoj će vodeći domaći i regionalni gaming umjetnici prezentirati svoj proces rada i “stvarati nove svjetove uživo pred publikom”

• Speed Dating sesije – služit će za približavanje talenata novim prilikama za rad u vodećim gaming studijima

• Company Expo – za sve one koji žele započeti karijeru u industriji videoigara, u sklopu ove sekcije okupit će se vodeće regionalne gaming kompanije koje će prezentirati svoje igre i proizvode

Atraktivni ovogodišnji program GameUpa 2019

Podsjećamo, GameUp 2019 održava se u Beogradu 9. ožujka u prostorima Jugoslovenske kinoteke. Ukoliko vas zanima prisustvovati kao posjetitelj, bitno je naglasiti kako je ulaz za sve posjetitelje potpuno besplatan te je samo potrebno obaviti online registraciju, a to možete napraviti na ovome linku.

Također, za puno više informacija o samome eventu svakako posjetite i službenu stranicu GameUpa, koju ćete naći klikom na ovaj link, dok sami event možete popratiti i na Facebooku.