Originalni Pathologic napustio je Rusiju i došao na zapad sada već davne 2006. godine. Zanimljiva kombinacija horora i trilera imala je dosta velike probleme s prijevodom, ali unatoč tome pronašla je solidnu količinu fanova. Razvojni tim Ice-Pick Lodge je nakon toga izdao reizdanje u kojima su popravili taj dio i neke bugove, no prošle su godine odlučili napraviti potpuni remake i zatražiti sredstva putem Kickstartera.

To im je pošlo za rukom, pa su tako do kraja kampanje prikupili nešto više od 333 tisuće američkih dolara od 250 tisuća koje su tražili za razvoj. Tada im je plan bio izdati Pathologic u novom ruhu do studenog 2016. godine, ali došlo je do odgoda. Zasad još nema konačnog datuma izlaska, ali svi zainteresirani igrači mogu preuzeti besplatni demo i vidjeti kako igra izgleda i diše sada.

Ice-Pick Lodge je objavio nekoliko napomena uz demo verziju – nije moguće spremati napredak, ali kako demo traje otprilike dva sata smatraju da to nije prevelik problem, neki likovi smiješno hodaju i na tome rade trenutno te postoje neki problemi s ulascima u prostorije jer se nekad ne pojave – rješenje za to je ići polako. Uz to su objavili “veoma okvirne minimalne zahtjeve” koji glase ovako: 64-bitni operativni sustav, Intel Core i3 ili bolji procesor, Nvidia GeForce 760 GTX ili bolja kartica i 8 GB RAM-a.

Demo se zove The Marble Nest i trenutno ga je moguće preuzeti samo na računalima putem Steama, dok će konačnu verziju Pathologica biti moguće zaigrati još i na PlayStationu 4 i Xboxu One kada ona izađe. To bi se trebalo dogoditi do kraja 2017. godine, a kada budemo znali nešto više javit ćemo vam. Do tada vam na raspolaganju stoji i novi trailer, kao i službene stranice koje kriju druge informacije.