I dok čekamo daljnje novosti i makar okvirni datum izlaska za Overwatch 2, razvojni studio Blizzard odlučio je igrače originalne igre Overwatch na novim konzolama Xbox Series X/S počastiti novom nadogradnjom frameratea, pa se igra od sada na Microsoftovim konzolama vrti u čak 120 FPS-a.

Povećanje frameratea na Xboxu Series X/S dolazi u sklopu novog patcha koji je izašao jučer, pa tako Overwatch na konzolama Xbox sada nudi tri nove grafičke postavke – Resolution, Balanced i Framerate kojima se može pristupiti kroz meni “Preferred Mode”. 

Resolution mod tako prioretizira veću rezoluciju, pa se igra na Series X vrti u veličanstvenoj 4K rezoluciji, dok je na nešto slabijem Series S rezolucija 1440p. U oba slučaja, rezolucija je veća od standardne, no kvaliteta slike je nešto slabija.

Diablo IV i Overwatch 2 ipak ne izlaze ove godine, kaže Activision Blizzard

Balanced mod fokusira se na znatno veću kvalitetu slike, ali uz nešto nižu rezoluciju. Zato na konzoli Xbox Series X nudi 1440p, dok na slabijem Xbox Series S pada na “standardnu” dobru staru rezoluciju 1080p.

Framerate mod je, pak, ova ranije spomenuta novost pomoću koje se Overwatch i na konzoli Xbox Series X i na slabijem Xbox Series S vrti u čak 120 FPS-a. Mnogi će se složiti da je ovo najbolji način za igrati pucačinu kao što je Overwatch, no imajte na umu da je u ovome modu rezolucija manja. Xbox Series X tako postiže 1440p, a Xbox Series S i ovdje pada na 1080p.

No, ono što je najčudnije u cijeloj priči je činjenica da je ova nadogradnja frameratea stigla samo na Microsoftove konzole, dok je Sonyjev PlayStation 5 ostao zakinut za visoki framerate. Zašto je tome tako, Blizzard nije istaknuo, ali poznato je od prije da ovo nije prva igra koja je dobila više FPS-a samo na Xboxovim konzolama. Najpoznatiji primjeri koji na PlayStationu 5 i dalje nemaju 120 FPS-a su Call of Duty: Warzone, Star Wars Squadrons i Rocket League.

Više o kompletnom novom patchu za Overwatch potražite na ovome linku.