Fanovi serijala Grand Theft Auto vjeruju da neće još dugo čekati šesti nastavak. Sve zahvaljujući internetskim poluglasinama, koje su ipak jako indikativne u smjeru razvoja nove igre. Priča ide ovako – razvojni tim iza serijala je nedavno na svom web siteu objavio natječaj za poziciju “animacijskog system programera”, što brojni tech analitičari direktno povezuju s open-world igrom.

A koja nam open-world igra prva pada na pamet? Naravno – Grand Theft Auto VI! Rockstar Games poziva programere da razviju “napredne animacijske sisteme za velike open-world svjetove temeljene na realnim likovima.” Pa premda liste za posao ne govore eksplicitno o kojoj je igri riječ, bez problema se mogu uspostaviti usporedbe baš s tim naslovom.

Prema Rockstaru, uspješni kandidat će raditi na “igrivosti, alatima, umjetnoj inteligenciji te će razvijati, održavati i podržavati ekstenzivan high level run time animacijski sustav”. Zvuči zanimljivo. Završimo s citatom koji se tiče tog famoznog web posta: “Ako želite posao, trebali bi imati dobro znanje i interes u animaciji likova te strast za realističnim i visoko kvalitetnim pokretima.” Zvuči kao apliciranje za balet. Kako bilo da bilo, rekli bismo kako je više nego izgledno da će Rockstara u jednom trenutku i službeno objaviti razvoj još novog izdanja jednog od najpopularnijeg serijala videoigara uopće. Nadamo se samo kako će to biti što prije.