Danas je odigrano finale najvećeg Europskog turnira u Doti 2, a na mjesto prvaka su zasjeli momci iz ekipe OG, koji za turnir nisu niti imali pozivnicu već su na njega došli putem kvalifikacija. Kući će odnijeti 1,1 milijuna dolara i zlatni trofej, ali i reputaciju najboljih Dota 2 igrača na svijetu (barem do sljedećeg turnira).

Ekipa OG je u posljednjih tjedan dana u Frankfurtu porazila mnoge velike ekipe i kroz trajanje turnira dokazala da su zasluženi prvaci. U knockout fazi turnira pobijedili su neke od favorita turnira poput EHOMEa, Virtus Proa i Evil Geniusa. U četvrtfinalu su briljantnom igrom deklasirali EHOME, nešto što ljubitelji kompetitivne scene Dote nikako nisu očekivali. U finalu su se susreli s Team Secret i dostojno završili s tri pobjede naprema jednoj u finalnoj seriji. Ako ikada počnu raditi filmove o eSports sceni, njihova priča je savršeni kandidat za vrlo napeti scenarij o neočekivanim prvacima koji su od statusa autsajdera došli do trofeja.

Frankfurt Major ove je godine imao ukupni nagradni fond od 3 milijuna dolara i predstavlja prvi od tri velika turnira kojima Valve planira postaviti Dotu 2 kao najprestižniji eSport na svijetu, ako to već nije. Sljedeći turnir će se održati u Shanghaiu početkom ožujka, nakon čega nas očekuje ljetni turnir za koji još nije određena lokacija.