Razvojni studio Obsidian Entartainment i Xbox najavili su da njihova igra Grounded dobiva vlastitu adaptaciju u animiranu TV seriju u koprodukciji s kompanijama Waterproof Studios/SC Productions, Kinetic Media i Bardel Entertainment.

U suradnji s Obsidianom i Xboxom samu adaptaciju kao scenarist predvodi Brent Friedman, pisac uspješnog animiranog serijala Star Wars: The Clone Wars koji ujedno radi i na novoj televizijskoj seriji na temelju igre Earthworm Jim, a redatelj serije Grounded bit će Brien Goodrich koji je radio na igrama Halo 4 i Halo 5: Guardians te je ujedno zaslužan za vizualne efekte u filmovima kao što su Spider-Man, Bourneov identitet, Scooby Doo, Superman: Povratak i mnogi drugi.

Kako ekskluzivno prenosi filmski portal Deadline, radnja animirane TV serije Grounded odvijat će se u istom univerzumu kao i igra te će pratiti četvero prijatelja koji slučajno nabasaju na tehnologiju za smanjivanje te postanu manji od kukaca. Kao što je i igra inspirirana filmovima Život buba i Draga, smanjio sam djecu, tako će i u animiranoj seriji četvero protagonista morati naučiti preživjeti u golemoj “džungli” stražnjeg dvorišta u kojemu vrebaju “golemi” kukci, a putem će razotkrivati veliku zavjeru koja prijeti cijelom gradu.

Kada animirana TV serija Grounded stiže na male ekrane, u ovom trenutku nije poznato, dok sama igra, nakon dvije godine Early Accessa, izlazi ove godine u rujnu za PC (Steam, Microsoft Store) i konzole Xbox.