Ako ste i vi, kao i mi, veliki fanovi svega vezanog uz Star Wars, onda zasigurno s nestrpljenjem očekujete Star Wars Jedi: Fallen Order razvojnog studija Respawn Entertainment. Igra na tržište izlazi za malo više od mjesec dana. Ukoliko igrate na PC-u, onda je vijest u nastavku definitivno za vas, jer su službeno objavljeni minimalni i preporučeni sistemski zahtjevi za PC verziju igre.

Ako je suditi po tehničkim specifikacijama za preporučenu PC konfiguraciju, objavljenima na Originu – platformi izdavača Electronic Arts, Star Wars Jedi: Fallen Order neće od vas tražiti da se bacite na kupovinu RTX grafičke kartice, već se preporuča  GTX 1070 ili, pak, RX Vega 56. No ono što nas pomalo brine je činjenica da se u preporučenoj konfiguraciji traži nevjerojatnih i strelovitih 32GB RAM memorije!

Ne znamo za vas, no nas tolika količina potrebne radne memorije pomalo zabrinjava, s obzirom da je daleko iznad bilo kakvih standarda, čak i za današnje pojmove gaminga na vrhunskim računalima, kada većina najjačih igara na preporučenim postavkama većinom još uvijek zahtijeva 16GB RAM memorije. U svakom slučaju, u nastavku prenosimo minimalne i preporučene sistemske zahtjeve za Star Wars Jedi: Fallen Order, koji izlazi 15. studenog za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

MINIMALNI ZAHTJEVI

OS: 64-bit Windows 7/8.1/10
Procesor (AMD): FX-6100 ili ekvivalent
Processor (Intel): i3-3220 ili ekvivalent
RAM Memorija: 8 GB
Grafička kartica (AMD): Radeon HD 7750 ili ekvivalent
Grafička kartica (NVIDIA): GeForce GTX 650 ili ekvivalent
DirectX: 11
Prostor na hard disku: 55 GB

PREPORUČENI ZAHTJEVI

OS: 64-bit Windows 7/8.1/10
Procesor (AMD): Ryzen 7 1700 ili ekvivalent
Procesor (Intel): i7-6700K ili ekvivalent
RAM memorija: 32 GB
Grafička kartica (AMD): RX Vega 56 ili ekvivalent
Grafička kartica (NVIDIA): GTX 1070 ili ekvivalent
DirectX: 11
Prostor na hard disku: 55 GB