TV serija Halo je prvi put spomenuta 2013. godine tijekom Microsoftove E3 press konferencije na kojoj se prvi puta prikazala Xbox One konzola i sve njene zanimljive i nešto manje zanimljivije funkcije (koje su srećom uklonjene).

Od najave je prošlo već 5 godina, a mi nismo imali priliku pogledati ni minutu serije. U siječnju ove godine smo dobili informacije da je serija i dalje u razvoju, a krajem lipnja smo saznali da serija kreće s produkcijom iduće godine te da bi ju iste godine trebali gledati.

Predsjednik programa Showtime mreže, Gary Levine je na panelu koji se održao povodom ljetne Television Critics Association press turneje napokon dao nešto više informacija o dugoočekivanoj seriji i novu godinu njenog izlaska.

Kyle Killen će preuzeti ulogu glavnog scenarista, pisca i izvršnog producenta serije za prvih deset epizoda, a pridružit će mu se i direktor Rupert Wyatt (poznat po Rise of the Planet of the Apes filmu).

Glavnu ulogu će preuzeti ni više ni manje nego Master Chief. Neočekivano!
Jedno od glavnih pitanja serije će biti Master Chiefova navika za skrivanjem svojeg lica, ali neka vas to ne zabrinjava, prema riječima gospodina Levinea, u seriji će se pojaviti i mnogi drugi dobro nam poznati likovi iz serijala Halo.

Sasvim nova priča će se odvijati na nekolicini planeta, a ekipa koja stoji iza serije usko surađuje s ekipom iz 343 Industries kako bi bili sigurni da ne unište kanon.

TV serija Halo će prema novim informacijama izaći 2020. godine.