Tijekom ljeta najavljeni Resident Evil Village Gold Edition i njegova ekspanzija The Winters’ Expansion dobili su novi gameplay trailer koji nas podsjeća na sve novosti koje ovoga listopada dolaze u novom poboljšanom paketu, uključujući i novi mod The Mercenaries u kojem ćemo igrati i kao Lady Dimitrescu.

Podsjećamo, u zasebnom modu Resident Evil Village: The Mercenaries radi se o tome da ćemo na raspolaganju imati troje igrivih likova s kojima nismo mogli igrati u Resident Evil Villageu, a to su legendarni Chris Redfield, zatim negativac Karl Heisenberg te ultimativna zlikovkinja koja je osvojila internet – golema Lady Dimitrescu. Svatko od njih u The Mercenaries dolazi sa svojim zasebnim vještinama, sposobnostima i oružjem u borbi protiv hordi.

No osim direktnog pogleda na gameplay iz perspektive ovih troje likova, novi trailer podsjeća da Resident Evil Gold Edition i njegova ekspanzija dolaze i s još dvije novosti, a to su mod igranja iz trećeg lica za glavni story mod igre Resident Evil Village te zasebna DLC priča pod nazivom Shadows of Rose koja će nastaviti radnju igre šesnaest godina kasnije. U Shadows of Rose ćemo po prvi puta igrati kao Ethanova kćer Rosemary.

Kompletni novi trailer pogledajte u nastavku, a više novosti pročitajte i na popratnom PlayStation blogu, dok za kraj podsjećamo da Resident Evil Village Gold Edition i njegova ekspanzija The Winters’s Expansion izlaze 28. listopada ove godine za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S.