Pao je novi trailer za Assassin’s Creed: Syndicate, najnoviji nastavak franšize koji nas vraća u smogom okupani viktorijanski London. Nakon što je Ubisoft famozno izjavio kako je žene teško animirati, što smo možda oprostili, ali nismo zaboravili, Assassin’s Creed: Syndicate nam osim igranja s generičnim smeđokosim mladićem (na kakvog smo navikli iz nastavaka kao što su Unity i Rogue) po prvi puta u glavnom kanonu serijala nudi igranje sa ženskim likom, Evie Frye, sestrom Jacoba, generičnog smeđokosog mladića kojeg su nam Ubisoft izabrali za ovaj nastavak.

Obećajemo, nećemo pisati o svakom novom traileru za Assassin’s Creed: Syndicate koji Ubisoft izbace jer ih stvarno ima jako puno, ali ovaj nam je zapeo za oko, i to ne samo zato što u njemu Evie totalno rastura, a niti zbog eksplozija.

Ne, nego zato što nam novi trailer predstavlja nekoliko povijesnih osoba koje ćemo moći sresti u igri.

Tako je, u Assassin’s Creed: Syndicate srest ćete  Alexandera Grahama Bella, Charlesa Darwina, Karla Marxa, Florence Nightingale, Charlesa Dickensa, pa i samu kraljicu Viktoriju glavom i podbratkom. Svi će oni od Evie i Jacoba trebati nešto, ili će im imati nešto za ponuditi. Na primjer, zgleda da će nam Bell nadograđivati oružja i dati neke simpatične granatice koje nakratko onesposobljavaju neprijatelje. Prilično očekivano od izumitelja telefona, zar ne?

Na stranu to da svi povijesni likovi u ovom traileru izgledaju kao da je sve o njima izvučeno s kratkotrajne pretrage Wikipedije, živo nas zanima kako će kraljica Viktorija, utjelovljenje imperijalizma, i Karl Marx, pisac Komunističkog manifesta, i njihove oprečne ideologije funkcionirati s onim za što se zalažu Evie i Jacob, i gdje su u sve to upetljani Templari.

I naravno, koliko će Darwinovo prisustvo uključivati genetičke mutacije, jer ovo je ipak Assassin’s Creed, a ne mala škola povijesti. Tko zna, možda se Dickens inspirira Evie i Jacobom i o njima napiše koju kratku priču ili, vjerojatnije s obzirom da su ga plaćali po riječi, romančinu od nekoliko stotina stranica.