Već neko vrijeme šuška se o tome da Capcom radi na novoj igri serijala Resident Evil, a šuškanja se bliže kraju te nam vrlo brzo dolazi službeno otkrivanje nove igre u tom popularnom survival horor serijalu.

Naime, kroz dva tjedna počinje Tokyo Game Show – gaming sajam koji se svake godine održava u Japanu, a ususret tome, Capcom je pokrenuo novu web stranicu koja se u ovom trenutku referira na potpuno novu igru kodnog imena Project Resistance.

Dakako, logo stilistički aludira na Resident Evil, s obzirom da su prva dva slova u riječi “Resistance” crvene boje, dok je ostatak siv, no da se radi o Resident Evilu uopće nema sumnje. Capcom na spomenutoj web stranici ističe kako će veliko otkrivanje novog Resident Evila, zasad zvanog Project Resistance, biti 9. rujna u 17h po našem vremenu.

Samo otkrivanje i puštanje Resident Evil teaser trailera u javnost odvit će se, kako navodi Capcom, putem službenog YouTube kanala igre Resident Evil , a novosti ćemo dobivati putem igrine službene facebook stranice. Potom će posjetiteljima sajma Tokyo Game Show biti prikazan i gameplay igre (srećom, mi ćemo biti na licu mjesta te ćemo gameplay moći vidjeti vlastitim očima).