Nismo se tome nadali ni najmanje, ali ekipa iz studija Gunfire Games i izdavačke kuće THQ Nordic sinoć nas je iznenadila novim patchom i updateom za Darksiders III. Update uvodi “Classic” mod borbe, koji značajno olakšava igru i čini ju sličnom prethodnim nastavcima, a tu je i hrpa drugih novosti.

Vijest je to koju je studio podijelio putem Steam stranice igre Darksiders III, podijelivši s javnošću čitav detaljni zapis novoga patcha u kojemu su ponudili objašnjenje za brojna poboljšanja, ispravke bugova i promjene u balansu igre.

Kako stoji u zapisu, od sada prilikom loadanja svoje spremljene pozicije ili pokretanja nove igre, igrači će moći odabrati između “Default” i “Classic” moda borbe. “Classic” mode borbu čini sličnom prijašnjim nastavcima serijala Darksiders, a to se očituje u tome što će protagonistica Fury od sada moći prekinuti animaciju napada dodge mehanikom, ali i koristiti consumable iteme odmah, bez čekanja na podužu animaciju.

Naravno, “Default” mod je originalni mod kakav je bio u Darksidersima III od početka, s težom borbom. Developeri naglašavaju da ova dva moda možemo izmjenjivati bilo kada kroz opcije te da ne utječe na postavke težine ni achievemente.

Ali to nije sve, jer za one koji su smatrali da su Darksidersi III preteški, dolazi još preko nekoliko novosti koje će im olakšati igru. Naime, od sada ćemo kod trgovca Vulgrima moći kupovati Health Lurchere – iteme koji su potrebni da nadopunimo Nephilim’s Respite – glavni item za vraćanje zdravlja.

Prilikom posjete Vulgrimu, od sada možete kupovati Health Lurchere, ali i refundirati potrošene attribute bodove.

Osim toga, dodan je i novi item Echo Mark koji nam omogućava da dobijemo natrag “novce” (duše) za potrošene attribute pointove, odnosno bodove za levelanje, a dodano je i nekoliko novih checkpointova, s obzirom da se znatni dio zajednice bunio da ih u igri ima premalo.

Od nekih drugih značajnijih promjena, treba spomenuti da je Furyn maksimalni level podignut na 200, Havoc forma sada nanosi još više štete, a pojačani su i iznosi dodatnih enhancementa koje ugrađujemo na oružje.

Mnoge će posebno zanimati i činjenica da je studio pokušao ispraviti i brojne tehničke teškoće, kao što su nasumična rušenja igre, padanje frameova i slične optimizacijske probleme koji su mučili igru.

Mora se priznati, ovo je poprilično interesantan patch koji zaista mijenja puno toga i rješava preko nekoliko glavnih zamjerki koje su mnogi imali na igru. Ukoliko vas zanima više detalja, na ovome linku pročitajte zapis o updateu u cijelosti.

Također, ukoliko vas zanima, u videu ispod možete vidjeti i snimku našeg livestreama Darksidersa III – prvog videa u serijalu u kojemu ćemo streamati čitavu igru, jer jednostavno je prezabavna da ju ne bismo odigrali još jednom u cijelosti i to podijelili s vama na našem YouTube kanalu.