Vidjeli smo dosta noviteta koje možemo očekivati u nadolazećem Cyberpunk 2077: Phantom Libertyju. Trailer pod nazivom “New Ways to Play” prikazuje nove značajke igre u nadolazećoj ekspanziji i besplatnom ažuriranju Update 2.0.

Ekspanzija zapravo donosi kardinalne promjene u načinu igranja započevši od featurea Relic skill tree koji u gameplay uvodi nove stilove igre i omogućava izgradnju novih buildova. Zatim dolaze nove lokacije među kojima se ističe Dogtown, potpuno novi grad ispunjen novim izazovima, opremom, kozmetičkim dodacima i svime što srce jednog cyber siledžije može zamisliti.

Osvježenje i dinamičnu promjenu gameplaya donosi redizajnirani perk sistem pomoću kojeg će igrači imati opciju uništavanja neprijatelja na nove, uzbudljive i originalne načine, kazali su u CD Projekt RED-u.

Poljski studio također je obećao da ćemo dobiti poboljšani AI koji uključuje i novi sistem ganjanja s policijom koja bi trebala “bolje i realističnije” reagirati na naše ilegalne radnje i dogodovštine što uključuje postavljanje blokada na cestama, pokušaje izgurivanja naše malenkosti s prometnice i slično.

Ono što se može direktno povezati s gore spomenutim je posebno atraktivna novina koja nam je za oko zapala u pokaznom traileru, a to je Vehicle Combat. Borba tijekom vožnje dopušta nam da pucamo, napucavamo i raznosimo neprijatelje u dinamičnoj maniri i to dok vozimo automobil ili motocikl.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty izlazi 26. rujna za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X|S. Redizajnirani skill tree, novi policijski sistem i borba vozilima bit će dostupni igračima na PC-ju i konzolama nove generacije u sklopu besplatnog ažuriranja Update 2.0 koje stiže kada i ekspanzija.