Nakon premijernog gameplay trailera za The Lord Of The Rings: Gollum koji smo vidjeli u ožujku, njemački razvojni studio Daedalic Entertainment objavio je novi gameplay video koji nas ovoga puta upoznaje s lokacijama i likovima direktno adaptiranima iz Tolkienovih djela.

Podsjećamo, Gollum će biti akcijska avanura iz trećega lica koja primarno kombinira stealth i parkour mehanike i u njoj ćemo igrati kao svima dobro poznati Gollum, odnosno Smeagol. Izmučen i s podvojenom ličnošću, Gollum je nešto drugačiji “heroj”, kakvoga dosad nismo igrali kao protagonista jedne Lord of the Rings igre.

Igra će primarno biti bazirana na detaljnom prikazu lokacija i likova kakve je u svojim knjigama opisao slavni pisac J.R.R. Tolkien te će zato odskakati od prethonih igara, ali i filmova toga serijala. Provest će nas kroz dubine robovskih jama utvrde Barad Dur, predivne zelene okoline vilenjačke šume Mirkwood bogate vegetacijom i rijekama, preko pustopoljina do mračnih dubina patuljačkih rudnika Morije

The Lord of the Rings: Gollum donosi i bogatu detaljnu mračnu priču punu teških moralnih odluka, kao i veliki naglasak na istraživanje okoline, jedinstvene parkour mehanike kretanja i rješavanja prostornih zagonetki, ali i dijaloge s brojnim likovima, pa ćemo susresti i poznate legende kao što su čarobnjak Gandalf i Legolasov otac – vilenjački kralj Thranduil.

Kako sve to izgleda, saznajte u novome traileru, a The Lord of the Rings: Gollum na tržištu očekujemo na jesen 2022. godine za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S te Nintendo Switch.