The Quarry, nova interesantna narativna horor igra razvojnog tima Supermassive Games (tvoraca igara Until Dawn i odličnog te The Quarryju vrlo sličnog epizodnog hororca The Dark Pictures Anthology) pod izdavačem 2K izlazi za točno dva tjedna, odnosno 10. lipnja za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S, a ususret izlasku igre stigao je i još jedan u nizu prikaza koji ovoga puta naglasak stavlja na gameplay i objašnjava kako preživjeti u ljetnom kampu u kojem će naše tinejdžerske protagoniste proganjati mračna sila.

U novom videu obraća nam se Will Byles, direktor igre The Quarry iz studija Supermassive Games, a osim svježeg gameplay trailer pokriva i razne druge teme, uključujući i premisu igre, prikaz njezinih različitih značajki, opcije pristupačnosti i različite igrive modove. Byles nas podsjeća da je The Quarry uzbudljiva interaktivna priča inspirirana kultnim horor klasicima osamdesetih. U igri ćemo igrati s devetero različitih tinejdžera – članova kamperskog vijeća koji su ostali na posljednjem noćnom partiju u kampu kamenoloma Hackett’s Quarry nakon što su svi ostali kamperi otišli.

S obzirom na to da smo o igri već prethodno pisali te spomenuli da u igri glumi hrpa poznatih holivudskih glumaca te da The Quarry donosi klasičnu premisu igara iz studija Supermassive pri kojoj će igrači, donoseći teške odluke, u potpunosti odlučivati tko će od devetero igrivih likova preživjeti ili umrijeti, istaknut ćemo da je u sklopu novog trailera uključen i kratki pregled novog online multiplayer moda, u kojem će igrači moći pozvati do sedam prijatelja da gledaju i glasaju o ključnim odlukama kako bi stvorili priču koju oblikuje cijela grupa. Nažalost, online multiplayer mod odgođen je na 8. srpnja te po novome neće izaći odmah na dan izlaska cijele igre.

U ostatku videa Byles ističe i da igra dolazi uz Movie mod – jedinstveni mod u kojem će igrači moći unaprijed podesiti određene stavke (poput toga da svi prežive ili svi umru) ili se, pak, poigrati opcijom Director’s Chair u kojoj je moguće podesiti specifične reakcije koje će likovi imati u određenim situacijama (primjerice, kako će se tko ponašati pod pritiskom, u razgovorima i istražujući okolinu) i potom The Quarry doslovno odgledati kao horor film uz kokice, bez igranja.

The Quarry izlazi 10. lipnja za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S. Igra je trenutno dostupna i za prednarudžbe, a pre-order izdanje donosi i Horror History Visual Filter Pack – set od tri kinematografska vizualna filtra koji repliciraju različita razdoblja i stilove kultnih horor filmova, uključujući zrnatost slike u stilu 8 mm filmova (indie horor), retro VHS estetiku (horor iz 80-ih) i klasičnu crno-bijelu (klasični horor).