Kao što smo ranije pisali, izdavač 2K i razvojni studio Supermassive Games (tvorci horor igara Until Dawn i The Dark Pictures Anthology) danas su popodne najavili svoju novu horor igru The Quarry i prikazali njezin premijerni trailer.

Bit će to prava teen horor narativna igra u kojoj ćemo se družiti s čak devet različitih protagonista. Slično postojećem serijalu The Dark Pictures Anthology studija Supermassive, i ova igra prepuna je teških odabira i dijaloga, a svaki odabir koji donesemo, veliki ili mali, utjecat će na priču i na to tko će od likova preživjeti, a tko umrijeti.

Mehanika je to po kojoj je studio Supermassive igračima sada već dobrano poznat, a The Quarry će se kao nova igra odvijati u tipičnom američkom ljetnom kampu u kojem će se okupiti tinejdžeri i organizirati parti bez klinaca i bez odraslih. Što može poći krivo? Očigledno sve, ako se vodimo klasičnim premisama teen horor filmova.

Naših devet tinejdžera i njihove prijatelje progonit će krvožedni lokalci ali i nepredvidive zastrašujuće mračne sile zbog kojih će se parti pretvoriti u pravi horor. Supermassive ovom igrom ponovno želi isporučiti neopisivo i jedinstveno interaktivno i gotovo pa filmsko iskustvo vrhunskih vizuala, a kao i u prethodnim igrama, i ovdje će naših devet protagonista glumiti poznate holivudske zvijezde.

Samo neki od poznatih holivudskih i TV glumaca koje ćemo vidjeti u The Quarry su David Arquette (serijal horora “Vrisak“), Ariel Winter (Alex iz serije “Moderna obitelj“), Justice Smith (“Jurassic World“), Brenda Song (“Dollface“), Lance Henriksen (legendarni android Bishop iz filma “Aliens“), Lin Shaye (“Strah u ulici Brijestova”) i brojni drugi.

Također, kao i u serijalu The Dark Pictures Anthology, The Quarry će biti moguće igrati kooperativno u multiplayeru i to online ili lokalno na kauču s prijateljima, a ta komponenta podržavat će do sedam igrača. U online multiplayeru drugi će igrači moći glasovati prilikom donošenja teških moralnih odluka i zajednički utjecati na priču igre, dok u lokalnom couch co-opu svaki igrač može preuzeti kontrolu nad jednim od igrivih likova.

The Quarry izlazi već ovoga ljeta i to 10. lipnja za PC (Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S, a od danas igru možete i prednaručiti putem njezine službene stranice na kojoj ćete naći još informacija i detalja o priči, lokaciji The Quarry te o svakom od likova i njihovim poznatim glumcima itd.