Hogwarts Legacy još uvijek izlazi za blagdane 2022., stoga ne brinite, ovo nije još jedna vijest o odgodi. Vijest je zato novi gameplay trailer objavljen na službenom PlayStationovom YouTube kanalu i popraćen službenim postom na PlayStation blogu koji pokazuje kako će igra biti poprilično imerzivna na konzoli PlayStation 5.

Kao i mnoge druge novije igre koje su u proteklih godinu i pol dana izašle na PlayStation 5, tako će i Warner Brosov Hogwarts Legacy koristiti napredne značajke kontrolera DualSense, kao što su adaptivni triggeri koji će, kažu iz studija Avalanche Software, biti produžetak naše ruke i čarobnjačkog štapa, nudeći veliku fleksibilnost u borbi. Tako će triggeri pružati otpor ovisno o vrsti magije koju ćemo ispaljivati, a svaka će magija imati jedinstveni osjećaj pod prstima i otpor triggera.

Studio kaže i da će adaptivni triggeri i haptička sprega značajno doprinositi osjećaju u našim rukama i tijekom drugih događaja u igri, poput drobljenja sastojaka za čarobne napitke, zatim tijekom sukoba s čudovištima, letenja zrakom na metli ili hipogrifu i sl. No Hogwarts Legacy na PlayStation 5 dolazi i uz druge značajke, kao što su rezolucija 4K i mogućnost odabira između grafičkih modova Fidelity (oštrija slika) i Performance (veći framerate).

Igra će koristiti i novu audio tehnologiju Tempest 3D, što će naročito doći do izražaja korištenjem slušalica, ali nije zanemaren ni zvučnik kontrolera kroz koji ćemo čuti pucketanje vatre, ključanje napitaka u kotlu i mnoge druge imerzivne zvukove. Studio obećava i ultra brza učitavanja igre, ali nama je možda i omiljena nova značajka činjenica da će kontroler svijetliti u bojama čarobnjačke školske kuće koju odaberemo. Kako sve to izgleda, provjerite u novom gameplay traileru iznad.

Hogwarts Legacy izlazi ove zime, a iako su iz Warner Brosa i Avalanche Softwarea danas posebno nahvalili izdanje za PlayStation 5, podsjećamo da igra zapravo stiže i na PC, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X|S te Nintendo Switch.