Još od ljeta prošle godine u industriji se šuška kako poznati studio Creative Assembly, tvorci serijala Total War i hvaljenog FPS-a Alien: Isolation, rade na novom IP-u. Naravno, s obzirom da je studio u veljači ove godine potvrdio da se radi o sasvim novom IP-u i pucačini iz prvog lica, možemo samo pretpostaviti kako će to izgledati (ne, vjerojatno neće biti nastavak igre Alien: Isolation). No kao i prošloga puta, uspjeli smo saznati neke nove informacije i to ni manje ni više nego preko oglasa za posao vezanog uz ovaj novi projekt.

Naime, Creative Assembly je tako u potrazi za novim zaposlenicima koji će raditi na njihovom zasad nenajavljenom FPS-u, a osoba koju zaposle radit će kao “Lead Hero Designer“, odnosno glavni dizajner heroja. U detaljnijem opisu zanimanja stoji kako će glavni prioritet biti “osigurati razvoj uzbudljivih igrivih likova s nizom odličnih izazovnih i misaonih specijalizacija“. Upravo navedeni citat iz oglasa za posao daje naslutiti da je novi FPS Creative Assemblyja nekakav “hero shooter” po uzoru na Overwatch i slične igre u kojima igrači mogu birati niz heroja s različitim specijaliziranim moćima, sposobnostima i oružjem.

Zbogom, Amanda, vidimo se nekad u budućnosti, ako ikada.

Također, oglas daje naslutiti i da nas u igri očekuje čitav niz kozmetičkih dodataka, mikrotransakcija, nagrada i svega onog što ide uz današnje hero shootere, naročito ako se u obzir uzme rečenica koja kaže kako će zaposlena osoba pružati “smjernice u vizualnom dizajnu i kozmetičkim predmetima” te da će se od nje očekivati široko razumijevanje monetizacije, nagrada i stvaranja arta” te bogato znanje i razumijevanje “hero/class-based shootera“.

Očekuje li nas to još jedan Overwatch klon od strane poznatog studija Creative Assembly, više uopće nije sumnjivo, a isto tako možemo reći da je gotovo sigurno da još dugo nećemo dobiti nastavak igre Alien: Isolation, no za više informacija morat ćemo pričekati službenu objavu i najavu igre, kad god to bilo.