Creative Assembly, razvojni studio koji stoji iza serijala Total War i hvaljenog survival horora Alien: Isolation, potvrdili su da rade na novoj pucačini iz prvog lica.

Nakon što je nedavno izašla vijest o otvaranju radnih mjesta unutar studija, za koja se traži iskustvo rada na FPS-ovima, potvrđena je vijest da studio radi na novom FPS-u.

Informacija je objavljena putem Twitter profila studija povodom posjeta redatelja Neilla Blomkampa zaslužnog, između ostalog, za sjajni film District 9. U tweetu je navedeno da je Blomkamp posjetio studio kako bi dobio “behind-the-scenes” pogled na novi FPS IP, uz grupnu fotku.

I to je više-manje sve što znamo o novom FPS-u. Izdavač Sega još je uvijek tih što se igre tiče.

Što se Blomkampa tiče, on već od prije ima poveznice s gaming svijetom – kako u privatnom, tako i u profesionalnom smislu. Svojevremeno je bio izbor za redatelja filma Halo kojemu je producent bio Peter Jackson, dok je više puta napomenuo da bi htio jednog dana napraviti videoigru, a isto tako da je estetika igre Alien: Isolation trebala biti inspiracija za njegov nikad snimljeni nastavak serijala filmova Alien.

Nažalost, zasada nije poznato hoće li ovaj novi FPS studija Creative Assembly biti nastavak Alien: Isolationa, niti hoće li uopće biti nova igra u serijalu Alien. Dotada, fanovi će se morati zadovoljiti nedavno izašlom mobilnom igrom Alien: Blackout.

Kako će izgledati novi FPS Creative Assemblyja, ostaje vidjeti, a možemo se samo nadati da će biti barem jednake kvalitete kao Alien: Isolation.