Corvo je bio fantastičan izbor protagonista za prvi Dishonored, ali Arkane Studios su nas dobrano uvjerili da budućnost leži u Emily Kaldwin. Novi prikaz njezinih sposobnosti vidjeli smo prošli tjedan na gamescomu, a na Bethesdinom webu su sada objavili i popratni video.

Upoznali smo jednog od negativaca iz igre kojeg smo prvi puta vidjeli u originalnom traileru za Dishonored 2 na prošlogodišnjem E3-ju. Kirin Jindosh je jedan od glavnih pokretača industrijske revolucije u Karnaci. Doznajući kako je Jindosh oteo Antona Sokolova, slikara i znanstvenika kojeg pamtimo iz prve igre, Emily ulazi u njegovu rezidenciju, Clockwork Mansion, ne bi li spasila svog nekadašnjeg učitelja.

Clockwork Mansion je pravi, živući spomenik Jindoshevom geniju: povlačenjem poluge koja se nalazi u gotovo svakoj sobi pomiču se zidovi, klize podovi i nekadašnji hodnik može se pretvoriti u muzej posvećen Jindoshevim kreacijama čiji su krunski dragulji njegovi Clockwork Soldiers, mehaničke pticolike kreature s gigantskim noževima za filetiranje umjesto ruku.

Osim Clockwork Mansiona, iza zatvorenih vrata smo vidjeli još jednu ekskluzivnu lokaciju. Royal Conservatory nalazi se u carskoj palači u Dunwallu, a otkako je Emily zbačena s trona, njegov izgled je drastično promijenjen. Carstvom sada vlada Delilah sa svojim sijelom vještica. Unutrašnjost palače obrasla je viticama i crnim korjenjem, a posvuda su vještice. Još jednom smo vidjeli Emilyine destruktivne moći na djelu, a demo je završio neočekivano, ali odgovarajuće brutalno.

Dishonored 2 izlazi 11. studenog za PC, PlayStation 4 i Xbox One.