Razvojni tim poznat po strategijama, Firaxis, objavio je kako su pripremili novu naciju za Sid Meier’s Civilization VI. Velikom popisu pridružuje se Perzija i njen vođa Kir Veliki koji je osnovao veoma impresivno Ahmedinsko Perzijsko Carstvo. Kao i sve ostale nacije, Perzijci imaju posebnu jedinicu The Immortal – zamjenu za mačevaoce koja ima daljinski napad i istovremeno jaku obranu.

Kod izgradnje, igrač koji odabere ovu naciju može stvoriti nešto što se zove The Pairidaeza i daje bonuse za kulturu, zlato i privlačnost heksagona na kojem se postavi, kao i one okolne na kojima se nalaze razne četvrti i centri gradova. Posebna vještina koju imaju dobila je ime Fall of Babylon čime jedinice dobiju bonuse na kretanje nakon što proglase iznenadni rat, a u odnosu na druge nacije tim činom ne prikupljaju tolike diplomatske penale.

Perzija će biti dostupna svim onim igračima koji su kupili Digital Deluxe verziju za Civilization VI, a kada točno stiže Firaxis još nije objavio. Ono što jesu objavili je video u kojem su prikazali njihove mogućnosti i napomenu kako će uskoro izaći i proljetna nadogradnja za igru u kojoj će se pozabaviti balansiranjem, multiplayerom i bugovima, a ona će biti dostupna svim igračima kada bude spremna.