Sony i tim PlayStation ove su godine zasad održali samo jednu epizodu livestream eventa State of Play (bila je to prezentacija za Gran Turismo 7 s početka veljače). Prema novim glasinama ovoga smo tjedna trebali dobiti novu epizodu, ali iste te glasine tvrde i da bi epizoda mogla biti odgođena.

Informacije o ovome zasad još uvijek nisu službeno potvrđene, već sa radi o glasinama koje je izvorno prenio portal GameReactor. Prema njihovom izvještaju, izvori bliski Sonyju tvrde kako smo trebali dobiti novi pogled na neke od najočekivanijih igara za PlayStation i da je prezentacija bila planirana za ovaj tjedan, ali zbog rata u Ukrajini bit će navodno odgođena i pomaknuta “za tjedan ili dva“.

Prema izvještaju, odgodu su navodno tražili sami Sonyjevi interni first-party razvojni timovi pod kišobranom PlayStation Studios koji su trebali prezentirati svoje očekivane nadolazeće igre u novoj epizodi State of Playa, a razlog je taj da ne žele trenutno skretati pozornost s užasa koji se događaju usred ruske invazije na Ukrajinu.

Kada će biti novi datum za State of Play, ostaje za vidjeti, ali zasad se prema glasinama čini da bi to moglo biti uskoro, tijekom ovoga mjeseca. S obzirom na činjenicu da nas navodno očekuje veliki show, znači li to da će Sony ovog mjeseca napokon premijerno najaviti nove PlayStation 5 ekskluzive?

Jer, podsjećamo, Horizon Forbidden West i Gran Turismo 7 već su vani te zasad od ranije najavljenih velikih ekskluziva nije još izašao samo God of War: Ragnarök. Uz njega, preostale su ranije najavljene PC/PS4/PS5 third-party igre kao što su Stray, Forspoken, ali i  GhostWire: Tokyo koji izlazi krajem ovog mjeseca. Bilo bi, stoga, fora vidjeti neke potpuno nove PS5 first-party ekskluzive iz PlayStation Studiosa.