Još samo mjesec dana dijeli nas od izlaska idućeg očekivanog i velikog Souls-like akcijskog RPG-a Nioh 2, a danas nam stiže vijest da je igra “pozlaćena”, odnosno razvojni proces je gotov te je sve spremno za izlazak i izradu fizičkih kopija igre koje će se distribuirati širom svijeta.

Igra je to cijenjenog japanskog razvojnog studija Team Ninja, podružnice velikog izdavača i konglomerata Koei Tecmo, a studio nam je od prije poznat po izvrsnom serijalu Ninja Gaiden i Dead or Alive, kao i po prvoj igri Nioh iz 2017. godine, koja je u unijela neke vlastite interesantne novosti u žanr Souls-like.

Vijest o tome da je Nioh 2 pozlaćen dolazi putem službenog japanskog twitter profila igre i možete ga vidjeti u nastavku. Naravno, tekst tweeta je na japanskom.

Mnogi su prvoj igri u serijalu Nioh prigovarali činjenicu što dolazi s unaprijed kreiranim likom, stoga Nioh 2 nudi mogućnost kreiranja vlastitog lika te brojna druga poboljšanja, a bit će to, prema riječima čelnika studija, sve ono što su htjeli ubaciti u prvu igru, ali tada nisu uspjeli. 

Kako će sve to izgledati i kako je Team Ninja pristupio reimaginaciji Japana 16. stoljeća u koji je vješto ubacio mitska bića, demone i čudovišta iz japanske mitologije i povijesti, mogli smo ponovno vidjeti u novom story traileru objavljenom krajem prošloga mjeseca, pa vam trailer ponovno donosimo u nastavku teksta, a za kraj podsjećamo da Nioh 2 izlazi 13. ožujka ove godine – za samo mjesec dana i to kao ekskluziva za PlayStation 4.