Gwent: The Witcher Card Game je već dosta dugo u fazi zatvorenog beta testiranja. Podsjetimo, CD Projekt Red provotno je krenuo u zatvorenu betu Gwenta prošle godine u listopadu. Mnogo se toga promijenilo od listopada: Gwent je puno balansiraniji, uvedene su nove mehanike, nove premium verzije karata, rank mode, itd.

Budući da nam je otvorena beta sve bliže, ekipa iz CD Projekta je objavila i što će se sve točno promijeniti kada igra iz zatvorene faze testiranja napravi skok u otvorenu. Najbitnije za spomenuti je kako će svi u otvorenoj beti krenuti ispočetka, dakle sve karte i napredak ostvaren u zatvorenoj beti bit će poništen. Ukoliko ste bačvice karata kupovali stvarnim novcem nemate razloga za brigu jer će vam one biti vraćene.

Nilfgaard je nova frakcija s kojom možemo igrati u Gwentu, a igrači će koristiti špijune i ostale karte podmuklih sposobnosti kako bi svojim protivnicima zagorčali život. Nilfgaard će igrače opremiti mehanikama igrivosti koje im omogućavaju otkrivanje karata u protivničkim rukama, kontroliranja poretka karti u deckovima, korištenje nelojalnih jedinica, itd. Dakle, ukoliko se smatrate izrazito podmuklom i svirepom osobom onda je Nilfgaard baš za vas. Također su dodane i nove karte za postojeće frakcije, a riješeni su i neki problemi. Više o svemu saznajte ovdje.

Kako ne bi sve ostalo samo na riječima, iz CD Projekt Reda objavili su i trailer povodom dolaska Nilfgaarda u Gwent.