Prva igra u serijalu Ni no Kuni izašla je za Nintendov 3DS prije nešto više od šest godina. Ovaj je RPG, koji je pratio dječaka u pokušaju spašavanja svoje majke, pokupio odlične ocjene od kritičara i nakon toga nagrade, a ono što se isticalo jesu priča, stil i izgled te glazba. Zbog takvog uspjeha je razvojni tim Level-5 godinu dana nakon napravio port za PlayStation 3, a izdavanje je preuzeo Bandai Namco. Dvije godine trebalo je da igra iz Japana stigne na zapad, a prema reakcijama igraće zajednice vrijedilo je čekati.

Na prošlogodišnjem PlayStation Experienceu koji se održao krajem prosinca Bandai Namco najavio je Ni no Kuni II: Revenant Kingdom za kojeg su (logično) igrači smatrali da stiže samo na PlayStation 4. Izdavač je danas objavio da će uz verziju za Sonyjevu konzolu izaći i PC verzija koju će igrači moći najvjerojatnije nabaviti putem Steama.

Oni kojima je ovo prvi doticaj sa serijalom, evo što kaže radnja: u svijetu Ni no Kunija postoji kraljevstvo zvano Ding Dong Dell u kojem su mačke, miševi i ljudi nekad živjeli skladno. Nakon ustanka prognane su mačke i njihov kralj Evan. Nastavak će pratiti Evana i njegov put u stvaranju novog kraljevstva i pokušaju ujedinjavanja cijelog svijeta. Naravno, imat će i pomoćnike – svoje vjerne prijatelje Rolanda i Tani te pomoć stvorenja zvanih Higgledies.

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom izaći će tijekom ove godine, a zasad je objavljen samo jedan trailer i službene stranice na kojima nema mnogo detalja. Vjerujemo da će ih Bandai uskoro objaviti, ali svakako je lijepo što će i zainteresirani PC igrači sada moći vidjeti što svijet Ni no Kunija može pružiti.