Danas u 15 sati po lokalnom vremenu su studio NetherRealm i izdavač Warner Bros. Games najavili najnoviji dio dugogodišnjeg borilačkog serijala Mortal Kombat.

Što se tiče dva nedavna teaser trailera u kontekstu dvanaestog nastavka serijala MK, predviđanja zajednice fanova su se pokazala točnim jer najnoviji i ujedno dvanaesti nastavak franšize u imenu nosi broj jedan što aludira na svojevrsno poništavanje vremenske linije serijala. Međutim, kreatori naglašavaju da se radi o potpuno novoj priči koja uključuje neke od omiljenih MK likova. U fantastičnom trailer koji prikazuje, naravno, vrlo grafičke scene borbe pojavljuju se neke od ikona kao što su Shang Tsung, Liu Kang, Raiden, Scorpion, Kitana, Mileena i Sub-Zero. “Mortal Kombat 1 ulazi u novu eru legendarne franšize s novim sustavom borbe, načinima igre i fatalitijima“, stoji na službenoj stranici serijala. 

Mortal Kombat 1 bit će objavljen 19. rujna za PC, PlayStation 5, Xbox Series X i Nintendo Switch. Igru će od sutra biti moguće prednaručiti, a oni koji to učine dobivaju pristup beti (PlayStation 5 i Xbox Series X|S) i lika Shang Tsunga. MK1 dolazit će u Standard, Premium i Kollector edicijama.