Iako je sajam E3 poznat kao okupljalište velikih i malih studija i izdavača, izgleda kako nas ove godine očekuju tvrtke koje nisu nužno vezane uz gaming, ali se žele progurati u tu sferu. Naime, doznali smo kako ni manje ni više nego Netflix, poznati servis za streamanje filmova i TV serija, dolazi pokazati što ima za ponuditi u segmentu gaminga.

Vijest o Netflixovim aspiracijama u gamingu dolazi od najpoznatijeg insajdera gaming industrije Geoffa Keighleya koji je putem svog profila na Twitteru objavio Netflixov dolazak na E3 na posebnom panelu imena Coliseum.

Iako nam je već otprije poznato kako Netflix radi na igri Stranger Things 3: The Game koji je najavljen na prošlogodišnjim nagradama Video Game Awards. Iako igru radi razvojni studio StudioXP, vrlo je izgledno da Netflix intenzivno sudjeluje na projektu.

Netflix je u korespondenciji potvrdio kako će se Stranger Thing 3: The Game definitivno pojaviti na panelu Coliseum i kako ta igra neće biti jedina, već nas čekaju najave drugih projekata.

Vrlo je izgledno kako će se raditi o igrama temeljenim na originalnim Netflixovim serijama, no s obzirom na njihov pozamašan broj, gotovo je nemoguće spekulirati koju bi najavu potencijalno mogli dobiti.