Svibanj je u sklopu Sonyjevog pretplatničkog servisa PS Plus igračima donio dvije igre koje su neke igrače razočarale, a drugima donijele zabavu. Radilo se o igrama Overcooked i What Remains of Edith Finch. Lipanj će zato, sigurni smo, mnogima namamiti puno veći osmijeh na lica. Ne samo da je ponuda odlična, već ovoga puta praktički dobivamo tri igre!

Borderlands: The Handsome Collection

Naime, lipanjsku ponudu besplatnih PS Plus igara ovoga puta predvodi odlični “Definitive Edition” paket – Borderlands: The Handsome Collection, koji sadrži čak dvije igre – Borderlands 2 s apsolutno svim DLC paketima i bonus sadržajem ikad izbačenim za dvojku te uz to i igru Borderlands: The Pre-Sequel (NAPOMENA: ovaj paket NE uključuje prvu igru Borderlands!). Oba izdanja u ovome paketu uključuju ultra HD remasterirane teksture, grafiku i vizuale te poboljšani lokalni multiplayer, kao i mogućnost prebacivanja saveova, ukoliko ste Borderlands 2 imali i igrali na PlayStationu 3 ili PlayStation Viti. Vjerujemo da je odluka o dodavanju Borderlands: The Handsome Collectiona na listu besplatnih PS Plus igara pala upravo zbog relativno nedavno najavljenog iščekivanog nastavka Borderlands 3, kojega na tržištu očekujemo u rujnu ove godine. A ukoliko se jučerašnje glasine dokažu istinitima, Borderlands 2 će nakon više godina dobiti i novi DLC tijekom sajma E3 2019!

Sonic Mania

Druga (odnosno, praktički treća!) igra koju dobivamo besplatno u sklopu PS Plusa za lipanj je Sonic Mania. U čitavom nizu Sonic igara koje su izašle na tržište unazad deset i više godina, Sonic Mania slovi kao jedna od rijetkih koje su dobro prošle kod fanova i kritike i to zbog činjenice da najviše podsjeća na klasične Sonic igre, što zbog svoje vizualne prezentacije, level dizajna, glazbe pa sve do vjernosti originalnim igrama ovog poznatog SEGA serijala. Ako ste ikada igrali originalnog Sonica, no godinama ste odbijali zaigrati neku od relativno novijih inačica ovog popularnog plavog ježa, Sonic Mania je upravo igra koju morate zaigrati i koju zaista vrijedi imati u svojoj kolekciji. A sada nam ju Sony u sklopu PS Plus pretplate daje besplatno. Ne može bolje 🙂

U svakom slučaju, gore navedene igre za PS Plus postaju dostupne za preuzimanje od 4. lipnja te ponuda traje sve do 1. srpnja, a u nastavku pogledajte novi trailer o spomenutim igrama i lipanjskoj PS Plus ponudi: