Izdavač Nacon i razvojni tim Raceward Studio upravo su najavili novu motorističku simulaciju RiMS Racing, koja u kolovozu stiže na PC i konzole. 

U službenoj objavi ističu da se radi o jedinstvenom konceptu u žanru motorističkih simulacija, jer RiMS Racing će koristiti mehanike koje će zahtijevati vještine vožnje, ali i injženjerstva. Koristeći igrin jedinstveni sustav mehanika menadžmenta, moći ćemo optimizirati svaki dio motora do najmanjih detalja, uz više od 500 komponenti motora te više od 200 dijelova opreme za samog vozača.

Da će ovo biti prava detaljna simulacija, a ne arkadna trkaća igra, govori i činjenica da ćemo, uz potpuno realističnu simulaciju fizike, moći analizirati ponašanje motora u stvarnom vremenu i optimizirati si postavke, od temperature diskova na kočnicama i tlaka guma, pa do ponašanja suspenzija i elektronike. RiMS Racing će, kaže razvojni tim Raceward Studio, rekreirati ultra-realistične i precizne mehanike vožnje i sve stvarne opasnosti motociklističkih utrka.

Vozit ćemo osam najjačih europskih i japanskih motora, a to su Ducati Panigale V4 R, MV Agusta F4 RC, Aprilia RSV4, BMW M 1000 RR, Suzuki GSX-R1000R, Honda CBR1000RR, Kawasaki Ninja ZX-10RR i Yamaha YZF-R1, svi rekreirani iz stvarnosti do najsitnijeg detalja, u suradnji sa stvarnim proizvođačima tih motora. Na raspolaganju ćemo imati najlegendarnije moto staze, kao što su Silverstone, Laguna Seca, Suzuka, Nürburgring i Paul Ricard, pa će nas igra provesti po svijetu i nuditi 10 vjerno rekreiranih službenih staza.

Naravno, trkaće staze nisu jedina opcija, pa ćemo imati i cestovne rute na predivnim lokacijama i okolinama u Americi, Norveškoj, Australiji, Španjolskoj i Italiji. Uz sve to, kroz Career mod upravljat ćemo svojim trkaćim timom, levelati svog vozača, ulagati u različite vještine time i tako poboljšavati performanse u utrkama te otključavati brojne proizvođače dijelova za motore.

RiMS Racing izlazi 19. kolovoza za PC (Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S i Nintendo Switch.