Još u vrijeme kada je Total War: Warhammer bio nova igra na tržištu Sega je potvrdila kako ta igra predstavlja početak spin-off serijala. Sada je jasno da su mislili ozbiljno, budući da je za vrijeme sajma EGX Rezzed u Londonu Creative Assembly službeno najavio Total War: Warhammer 2.

Igra je najavljena kratkim CGI trailerom koji prikazuje nekoliko novih igrivih rasa koje će u igri biti dostupne po izlasku, a uz najavu potvrđeno je tek da će Total War: Warhammer 2 na tržište stići prije kraja tekuće godine.

Iako se suzdržavao od otkrivanja konkretnih informacija Creative Assembly potvrdio je kako će nova igra zadržati osnove Total War gameplaya, ali ponuditi novu vrstu narativne kampanje. Kroz novi koncept kampanje igrači će moći doživjeti stotine sati gameplaya, a zanimljivo je spomenuti kako će kampanja kombinirati regije iz prve i druge igre – pod uvjetom da igrači imaju obje. Igrači će tako u kampanji moći upravljati bilo kojom rasom koju su otključali u ovom spin-off serijalu.

Osim Total War: Warhammera 2 Creative Assembly planira i treći dio trilogije, no informacije o njemu još uvijek su daleko ispred nas.