Ubisoft je upravo najavio Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint, sasvim novu igru u popularnom serijalu koja se nastavlja na popularni Ghost Recon Wildlands. Odmah smo saznali i datum izlaska – Breakpoint stiže 4. listopada.

Novu igru u serijalu taktičnih pucačina potpisuje Ubisoft Paris, a slično kao i prethodnika, Breakpoint ćete moći odigrati solo ili kooperativno do četiri igrača.

Ghostovi su ovaj put zaglavili iza neprijateljskih linija nakon što je misija izviđanja pošla po krivu.

Naš tim Ghostova ovaj put je zaglavio iza neprijateljskih linija na misterioznom otoku Auroi na kojem se napredna tehnološka postrojenja susreću s prirodnom divljinom. Auroa je dom tehnološkom giganta Skell Technology koji se bavi proizvodnjom dronova.

Izgleda da mi nismo jedini koji će se moći služiti dronovima, a ako ćemo se htjeti riješiti neprijateljske tehnologije kojom upravlja AI, morat ćemo se pobliže upoznati s bazukama.

Stvari ne mogu biti jednostavne za naše elitne vojnike te je Auroa pala u krive ruke – smrtonosne vojne jedinice The Wolves koju vodi bivši suborac naše jedinice Lt. Colonel Cole. D Walker. Walkera tumači ni više ni manje nego Jon Bernthal, fantastičan glumac najpoznatiji kao Shane iz The Walking Dead i Frank Castle, odnosno The Punisher iz istoimene Netflixove serije.

The Wolves su najveća prijetnja s kojom su se naši Ghostovi ikada susreli. Također, jedva čekamo vidjeti Jona Bernthala kao negativca. Iskreno se nadamo da će priča Breakpointa biti bolje razrađena od one u Wildlandsima.

Jedna od najprimamljivijih aspekata Breakpointa je naglasak na geografski teren koji će ovoga puta biti puno bitniji faktor uspješnosti – strme padine, nakupljanje ozljeda i umor igrat će veliku ulogu u misijima naših protagonista, a posebno nas veseli što ćemo opet imati apsolutnu slobodu i široku paletu taktičkih mogućnosti. Skrivanje tijela neprijatelja, uklapanje u prirodu i kampovi zvani Bivouac koji će nam omogućiti da rukujemo s novom opremom, mijenjamo klase i usklađujemo strategije samo su neki od noviteta.

Nomade, zašto si krenuo na planinu usred mećave u kratkim rukavima?

Iz Ubisofta također obećavaju da ćemo imati na tisuće mogućnosti za sređivanje svojih likova, neovisno o tome želimo li igrati kampanju ili PvP koji će biti dostupan odmah po izlasku.

Otvoreni svijet Breakpointa ponudit će nam apsolutnu slobodu.

Slično kao i sa svim svojim igrama, Ubisoft planira intenzivno podržavati Breakpoint i nakon izlaska stoga nas očekuju nadogradnje u regularnim intervalima koje donosi nove priče, klase i značajke.

Kao Švarcika u Predatoru – fino leć, namazat se blatom i čekat.

Ipak, možda najveći novitet je nova vrsta endgame sadržaja koja će biti poznata svima koji su ikada zaigrali Ubisoftov The Division – u Ghost Recon po prvi puta stižu raidovi i to nas poprilično veseli.

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint stiže 4. listopada na PC, PS4 i XOne.