Need for Speed serijal imao je svojih uspona i padova, a nova trkača igra koju nam donosi EA nosi podnaslov Payback i imat će snažan naglasak na priču što je vidljivo i iz prvog trailera. Need for Speed Payback razvija Ghost Games, studio sačinjen od ekipe koja se odvojila od Criteriona i koja je razvijala Need for Speed Rivals kao i reboot Need for Speeda iz 2015. godine. Novi NFS moći ćemo zaigrati već 10. studenog ove godine na PS4, XOne i PC.

Igrači će moći zaigrati kao tri različita lika koje je ujedinila osvetnička misija spram The Housea, podmuklog kartela koji upravlja kasinima, kriminalnom i policijom Fortune Valleyja. Očekuju nas različiti izazovi i eventi u kojima ćemo voziti kao Tyler, The Racer, Mac, The Showman i Jess, The Wheelman kako bi zadobili poštovanje podzemlja.

Izvršni producent igre Marcus Nilsson rekao je kako se Need For Speed vraća kako bi promijenio očekivanja igrača kada su trkače igre u pitanje. Naglasio je kako igrači mogu očekivati impresivan broj vozila, intezivne utrke i potjere u otvorenom svijetu kao i duboku mogućnost sređivanja automobila ali u pravom blockbuster paketu.

Oni koje se odluče prednaručiti igru dobit će pet jedinstvenih automobila: Nissan 350Z 2008, Chevrolet Camaro SS 1967, Ford F-150 Raptor 2016, Dodge Charger R7T 1969 i Volkswagen Golf GTI Clubsport 2016. Također ćete moći svoje automobile opremiti i s ekskluzivnim plavim dimom guma. Ukoliko Need for Speed Payback želite zaigrati prije ostatka svijeta, Deluxe Edition igre dolazi s tri dana ranijim pristupom igri, 7. studenog. Ukoliko ste EA Access ili Origin Access pretplatnik moći ćete Payback igrati 10 sati počevši od 2. studenog, a dobit ćete i popust na igru od 10%.

U nastavku pogledajte najavni trailer.