Razvojni studio i izdavač Codemasters je tijekom livestreama Xbox Inside uz pomoć adrenalinski nabrijanog trailera najavio DiRT 5!

Najavni trailer, koji koristi isječke snimljene unutar same igre, prikazuje utrke raznih disciplina na lokacijama kao što su New York, Brazil i Kina, a razvojni studio tvrdi kako se radi samo o djeliću lokacija i disciplina koje će igra sadržavati. 

Pokraj poprilično divnih lokacija i utrka koje, kako razvojni studio tvrdi, neće nikada biti identične, u igri se nalazi i poprilično zanimljiv career mode u kojemu će igrači sklapati razne ugovore sa sponzorima, a ono najzanimljivije, igrači će imati svog vlastitog mentora kojemu glas daruje ni manje ni više nego Troy Baker, najpoznatiji po svojoj ulozi Joela u igri The Last of Us. S druge strane, vašem najvećem protivniku u igri glas daje Nolan North koji je najpoznatiji po svojoj ulozi Nathana Drakea iz serijala Uncharted – interesantno!

DiRT 5

Pošto se radi o igri koja je optimizirana za platformu Xbox Series X, DiRT 5 će se na novoj Microsoftovoj konzoli prikazivati u 4K rezoluciji sa 60 sličica po sekundi, a za one kojima 4K nije tako važan kao fluidnost gameplaya, igra će imati mogućnost prikaza u FullHD rezoluciji sa 120 sličica po sekundi.

Također, DiRT 5 nosi oznaku “Smart Delivery” što vam kao igraču može omogućiti kupnju igre na platformi Xbox One te potpuno besplatno prenošenje igre na novu platformu Xbox Series X.

Nažalost, precizan datum izlaska trenutno nije poznat, ali igru na platformama PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X možemo očekivati tijekom listopada ove godine.