Vjerujemo da su mnogi upoznati s animiranim humorističnim serijama Family Guy i American Dad poznatog glumca, pisca i redatelja Setha MacFarlanea ili, pak, s animiranom svemirskom serijom Final Space komičara, glumca i pisca Olana Rogersa. Isto tako vjerujemo da je još više vas koji ovo čitate upoznato s jednim od najpoznatijih SF RPG serijala igara Mass Effect. Novonajavljeni akcijski RPG Minimal Affect spaja sve gore nabrojano u jednu humorističnu igru.

Radi se, dakle, o komičnom SF akcijskom RPG-u kojeg nam donosi švedski razvojni tim Toadman Studios, a igra je, kako ju tvorci nazivaju, ljubavno pismo popularnom žanru SF i nekim od najpoznatijih RPG-a (među kojima se najviše ističe nekoliko igara studija BioWare, kao što je već spomenuti Mass Effect), filmova kao što je saga Star Wars, ali i TV serija.

Humoristični rukom crtani cel-shaded Mass Effect 2? Može!

Tako nas u Minimal Affectu (naziv koji je već sam po sebi parodija na Mass Effect) očekuje interesantna priča i avantura u kojoj ćemo susresti niz raznolikih šaljivih likova (kao što je glavni protagonist Commander Creed – direktna kopija Sheparda iz Mass Effecta) na misiji spašavanja galaksije, uz mnoštvo borbe s raznoraznim svemirskim bićima. Da, i sama borba te njezin cover sustav izrazito podsjećaju na Mass Effect, što možete vidjeti i u najavnom traileru na kraju ove vijesti.

Kroz ovu akcijom i humorom nabijenu svemirsku avanturu putem ćemo upoznavati nove likove, otključavati vještine, rješavati side questove i sve ostalo što i inače radimo u jednom RPG-u iz trećeg lica, a sve to uz interesantnu cel-shaded grafiku i vizualnu prezentaciju koja neumoljivo podsjeća na gore spomenute animirane serije kao što je Family Guy.

Minimal Affect izlazi nekad tijekom 2021. godine za PC i konzole (studio još nije objavio koje te će to obznaniti kasnije), a više informacija o igri, njezinim likovima i radnji (uz hrpu screenshotova) možete pratiti putem njezine službene web stranice.