Razvojni tim iz francuske, Hibernian Workshop, je krajem prošle godine imao uspješnu Kickstarter kampanju za svoj projekt Dark Devotion. Od traženih 20 tisuća eura prikupili su nešto više od 33 tisuće, a u međuvremenu su pronašli i izdavača koji će im pomoći s nekim logističkim stvarima.

Iako je u početku bio najavljen samo za PC, sada je stigla obavijest kako će taj akcijski RPG biti dostupan i za konzole. Evo kako je tim zamislio svoj virtualni svijet:

“Vječna patnja Templara je istovremeno blagoslov i kletva. Do spasenja se dolazi kroz žrtvovanje, a ni jedna žrtva nije dovoljno velika kako biste slavili svojeg Boga. Ono što vas čeka na vašem svetom križarskom pohodu punom patnje i iskupljenja je mistični hram koji pršti neobičnom energijom, a to će vas natjerati da preispitate svoju vjeru i postojanje”.

Osim priče koja je timu veoma bitna, možete očekivati 2D RPG akciju kroz četiri jedinstvena svijeta prepuna raznih oružja i neprijatelja, a lik kojim upravljate ima pristup vještinama zbog kojih će gamplay biti raznolik.

Kako igra izgleda možete vidjeti u traileru kojeg je tim pripremio za Kickstarter kampanju, dok ćete više drugih informacija pronaći na službenim stranicama ili na Steamu. Dark Devotion bi trebali zaigrati do kraja godine.