Lista igara koje ćemo igrati tijekom 2021. godine svakim danom postaje sve veća i veća, no Xboxov direktor programskog menadžmenta Jason Ronald otkriva da Microsoft ima nekoliko velikih iznenađenja i asova u rukavu, jer najbolje ovogodišnje Xbox ekskluzive još nisu ni najavljene

Ronald je tako ovoga vikenda sudjelovao u video intervjuu kao gost Iron Lords Podcasta. “Interno sam vidio jako puno stvari i uzbuđen sam što će ih svi vidjeti kasnije ove godine“, izjavio je, odlazeći korak dalje u odgovoru na pitanje o implementaciji Dolby Visiona u nadolazećim igrama te potom dodao da još uvijek nisu najavljene sve igre koje 2021. godine dolaze na Xbox Series X/S.

Nažalost, nije istaknuo o kojim igrama se radi, no mnogima odmah pada na pamet Microsoftova kupnja kompanije ZeniMax i studija Bethesda, koja je upravo danas napokon službeno odoborena od strane Europske unije i Američke trgovinske komisije. Hoće li se pokazati istinitima glasine o tome da Bethesdin Starfield ove godine dolazi na Xbox, ostaje za vidjeti, no vjerujemo da ne treba razmišljati tako uskogrudno te da mjesta ima sasvim dovoljno i za doslovno nenajavljene igre.

Vrijeme će pokazati koja su to velika iznenađenja i nenajavljene AAA ekskluzive koje će ova godina donijeti na Xbox Series X/S, pored već od prije poznate igre Halo Infinite, koja zasada slovi kao najvažnija Xbox igra 2021. godine. Budućnost je svakako svijetla i nepredvidljiva, naročito kad uzmemo u obzir da Microsoft, čak i prije kupnje Bethesde, posjeduje čak 23 interna first-party studija, a nebo je granica kad ubrojimo gomile third-party studija koji svoje igre rade i za PC i PlayStation i Xbox.